Tervetuloa Kuusamon ETRA ry yhdistyksen sivuille.

Kuusamon ETRA ry on voittoa tuottamaton yleishyödyllistä työtä tukeva kristillinen yhdistys.
Kuusamon ETRA ry on perustettu tukemaan terveitä elämäntapoja ja toimii ihmisten parhaaksi Kuusamossa.

Talvilomalle Kuusamoon, Rukalle

Hiihtokelit alkavat olla parhaimmillaan. Kevätaurinko paistaa yhä enemmän ja enemmän. Talvesta nauttii parhaiten hangilla auringon paisteessa.
Kuusamon tammikuun aurinko


Toiset on tasamaan hiihtäjiä, toiset tykkää laskettelusta, lumilautailusta jne. Molemmissa saa hyvää liikuntaa. Täälläpäin on myös paljon pilkkijöitä, moottorikelkkoja, jne. Poroajelulle ja Huskykoiravaljakoajelua voi myös koittaa.
Rovaniemen suuntaan Posiolla on Korouoman kuuluisat jääputoukset.
Lisätietoja Posiolapland.com/korouoma
Koronjää-päiväretkeilyreitillä 3km pääsee tutustumaan Korouoman parhaimpiin kohteisiin.
Koronjää johdattaa vaeltajan upeille näköalapaikoille kallioiden laelle sekä uoman pohjalle, mistä pääsee tutustumaan eri perspektiiveistä Korouoman kolmeen suurimpaan jääputoukseen: Jaska Jokuseen, Ruskeaan virtaan ja Mammuttiin. Talvella reitti on liukas, joten suosittelemme lumikenkiä tai kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä.Hintaa lystillä ja varusteilla on valitettavasti 190€/8h(BlissAdventure).
Jäälaskeutuminen Pyhätunturin 30m seinämän luona alkaen 77€/2h

Talvisesonki Rukalla on kovimmillaan Helmikuun hiihtolomilla viikot 8-10, jolloin majoitustilanne ja hintataso on korkeampi. Muina aikoina ei ole niin ruuhkaista.
Onnibussi tuo kätevästi bussilla Rukalle ja siinä kulkee myös hiihtovälineet pakattuina.
Etelästä Kuusamoon tullaan yleensä joko Oulun kautta tai Kajaanin kautta. Oulun kautta on hyvät bussiyhteydet. Toisaalta etelästä Kajaaniin on nopeat Junayhteydet, mutta Kajaanista Kuusamoon on vain 1-3 bussivuoroa päivittäin. Tarkista bussi Matkahuollon sivuilta. Kannattaa tarkistaa milloin Onnibussin F5-Ski Express vuoro liikennöi Rukan sivuilta.
ruka.fi/saapuminen sekä
Onnibuss.com sivuilta.

Kuusamosta on hyvät yhteydet Rukalle. Skibussi kulkee tunnin parin välein ja matka kestää 30 min.
Skibussi pysähtyy matkalla Kuusamon Tropiikissa, joka on Sokos Hotels Holiday clubin pieni kylpylä. Siellä on myös AngryBirds Parkki nuoremmille.


Kasvisravintola Karpaloon tullaan syömään kauempaankin, joten kannattaa lomamatkalla poiketa kokeilemaan paikallista kasvisravintolaa, joka tekee herkullista kotiruokaa täysin vegaanisena.
Ruokaa voi ostaa myös mukaan.

Jos varaa edullisen majoituksen Kuusamo-opistolta, joka on 300m päässä linja-autoasemalta, pääset helposti lounaalle naapurissa olevaan Karpaloravintolaan. Onnibussi saapuu Kuusamon Linja-autoasemalla juuri sopivasti lounasaikaan klo 10.30 maanantaisin ja torstaisin. Kasvisravintola on auki arkisin klo 10:30-16.00. Lounasaika päättyy jo klo 15, mutta kasvispikaruokaa saa aina klo 16 asti. Päivän ruokaa saa päivän päätteeksi ostaa myös mukaan edulliseen hintaan. Kysy päivän tilanne paikan päältä.