Tervetuloa Kuusamon ETRA ry yhdistyksen sivuille.

Kuusamon ETRA ry on voittoa tuottamaton yleishyödyllistä työtä tukeva kristillinen yhdistys.
Kuusamon ETRA ry on perustettu tukemaan terveitä elämäntapoja ja toimii ihmisten parhaaksi Kuusamossa.

Karpalon rakentaminen käynnistyy 22.7.2012


Kasvisravintola Karpalon hankevetäjällä pastori Paavo Hautalalla on meille ilouutinen: Maranatha rakentajien kanssa on nyt sovittu rakentamisen aloituspäivästä.

Paavo Hautala kertoo, että Maranatha-rakentajat saapuvat Kuusamoon 22.7.2012 ja Karpalon rakentaminen alkaa saman tien.


Jos joku auttamishaluinen ihminen haluaa liittyä joukkoon, hän voi soittaa joko minulle tai Maranathan Pekka Pihlille. Tekijöitä tarvitaan avustaviin töihin, siivoukseen ja ruoanlaittoon.

Edelleenkin osa rahoituksesta on hankkimatta. Jo viime vuoden keväällä Kuusamon adventtiseurakunta käynnisti pullonkeruu-kampanjan. Laskelman mukaan yksi kerääjä hankkii pullorahoja vuodessa 54,75 €. Tuhannen ihmisen voimin summa kasvaa 55.000 euroon. Varainkeruu jatkuu edelleen myös kirpparilla, jonne kaivataan uutta vetäjää; luontaisetuna ilmainen asunto.

Voivatko halukkaat tukea hanketta muullakin tavoin?

Halukkaat voivat tulla mukaan Karpalo-hankkeeseeen ilman pullonkeräystä antamalla 55,- euroa eli yhden vuoden pullopalautusrahaa vastaavan summan. Jokainen lahjoittaja saa nimensä tauluun Karpalon seinälle, kertoo Paavo.

Paavo sai vuosi sitten rukousvastauksen. Kesken automatkan hänen autonsa peiliin liimautui pala tuohta. Paavo tunsi, että kysymys oli rohkaisusta: kaikki järjestyy aikanaan. Nyt tuohenpala on raamitettu ja nostettu Karpalon seinälle.

Kun Karpalo on valmis siellä tarjotaan ruoan lisäksi ruokakursseja ja terveysluentoja. Karpalon kautta pääsee myös elämäntaparemonttiin. Terveysprojekti Karpalossa sovelletaan adventtiliikkeen tutkimuslaitoksessa kehitettyä uutta terveysohjelmaa, joka auttaa ihmistä tekemään elämäntaparemontin.

Seuraava kurssi pidetään 30.10 – 4.11 Kuusamossa.

Terveysprojekti Karpalon ensimmäiset tutkimustulokset ovat juuri valmistuneet. Mukana olleiden terveydentila on selkeästi kohentunut. Itse olen parantunut II-tyypin diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta ja ylipainosta, iloitsee Paavo.

Paavo Hautala on pohjustanut Karpalo-hanketta pitkään ja perusteellisesti. Vuonna 2008 teetettiin hankeselvitys.

Naturpolis Oy teki tarkat laskelmat Kasvisravintola Karpalosta ja totesi hankkeen kannattavaksi. Näitäkin tärkeämpiä ovat hengelliset perustelut hankkeen välttämättömyydestä: terveenä ihminen voi palvella paremmin omaa Luojaansa (1. Kor 3:16-17; 3. Joh. 2).


Yhteystiedot: Paavo Hautalan
puh. 040 847 4582 ja 08 852 1070
tai sähköposti paavo.hautala (at) pp1.inet.fi

Blogi http://paavohautala.blogspot.com

Kotisivu http://kuusamo.adventist.fi


Maranatha-rakentajat, Pekka Pihl sähköposti pekkapihl @ hotmail.com